wikipedia - [vikipedie] - וויקיפעדיע

Wikipedia är ju ett populärt 'uppslagsverk' på nätet. Systemet bygger på principen att alla ska hjälpas åt att lägga ut information. Alla kan alltså skriva en wikipediaartikel eller redigera de artiklar som redan finns. Just av den anledningen bör informationen från wikipedia betraktas med vaksamma ögon i vetenskapliga sammanhang. Icke desto mindre tycker jag att projektetidén som bygger på samarbete är mycket trevlig.

Wikipedia finns på många språk varav jag själv är mest bekant med den engelska och svenska varianten. För en tid sedan gjorde jag dock den ny bekantskap: vikipedie!

Denna wikipedia på jiddisch är en relativt liten wiki med ca 6000 artiklar. (Den svenska har drygt 300 000 artiklar och den engelska har över 2,5 miljoner...) Antalet artiklar beror på hur många som är intresserade av att delta i arbetet med wikin. Förhoppningsvis ökar både antalet artiklar och antalet artikelskrivare på vikipedie. Jag vill själv gärna skriva en liten artikel men med mina än så länge ringa språkkunskaper kommer det inte bli nu i helgen ;)


Postat av: Linda Gordon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0