Jiddisch 2000 – Lärobok för allaJiddisch 2000 är en av de första kursböckerna vi kom i kontakt med i våra studier. En stor fördel med boken är just att den är nybörjarvänlig.

Så här skriver förlaget själv om boken:

Denna bok är inträdesbiljetten till tusen år av judisk historia och kultur.

Men jiddisch tillhör inte bara det förgångna. Det är ett i hög grad levande internationellt språk och talas av miljoner människor. Kan du lite jiddisch , så får du möjlighet att kommunicera och finna vänner i hela världen. Jiddisch-kulturen finns representerad i musik, teater, filmer, böcker och tidningar.

För en svensktalande person är jiddisch inte så svårt, eftersom många ord känns gemensamma: gold, zilber, student, park. Och det lär inte ta många kapitel förrän du kan skratta åt ordspråk som Batog tsum get, banacht tsum bet. Jiddisch skrivs med hebreiska bokstäver, men det brukar inte vara ett oöverstigligt hinder. Det är väl snarare en stimulerande utmaning!

Jiddisch 2000 har allt som behövs för att komma igång med språket och dessutom medföljer en cd med inlästa dialoger och ett flertal sånger på jiddisch!

Kommentarer
Postat av: Bengt

En bra bok.

2009-02-20 @ 00:06:24
Postat av: Freddie

Hejsan, är det möjligt att låna denna bok på bibliotek och lära sig jiddish hemma ensam?

Jag har aldrig läst jiddish förrut, men jag förstår det relativt bra när jag läser det transkriberat. Jag vill verkligen lära mig detta mysiga och poetiska språk mycket bättre :)Pussel

2009-09-02 @ 16:06:18
Postat av: Linda Gordon

Det är ganska lätt att få tag på Jiddisch 2000 på biblioteket. Den finns på 21 bibliotek från norr till söder. Man kan söka på libris.kb.se för att se exakt vilka bibliotek som har den. Boken har en cd i pärmen så att man kan lyssna också. Det är en bra nybörjarbok! Visst kan man lära sig mycket själv men på sikt kanske man ska fundera på om man inte kan/vill delta i någon kurs eller dylikt... Det är roligt/utvecklande att lära sig tillsammans med andra och det är bra att ha en lärare.

2009-09-03 @ 10:14:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0