Jiddisch vid Lunds Universitet – mer än kurser och poäng

De flesta ämnen vid Lunds Universitet har seminarieserier, gästföreläsningar eller liknande som är ämnesrelevanta men inte kursspecifika. Jiddisch är inte ett av de större ämnena vid Lunds universitet men det har ändå ordnats intressanta arrangemang som hör till ämnet. Dessa är öppna för allmänheten så man behöver inte gå någon av kurserna för att vara med. Senast (21/4) var det Basia Frydman som tillsammans med en pianist gästade universitetet.

 

Vi var drygt 20 personer som fick njuta av Basias framträdande i foajén till Språk och Litteraturcentrum. För mig var det en ny upplevelse för jag hade inte hört Basia innan. Hon bjöd på jiddischvisor, en fantastisk uppläsning av en jiddischberättelse och dessutom ett flertal stycken framförda på jiddisch som vi vanligtvis hör på andra språk, såsom Maj harts gehert tsum tatn (My Heart Belongs To Daddy).

 

Vårterminen lider mot sitt slut och under sommaren minskar aktiviteten vid universitetet men till hösten kommer det förhoppningsvis att ordnas flera evenemang. Man kan hålla utkik på kalendariet för jiddisch och förstås här på bloggen!

 

 

 

Postat av: Linda Gordon


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0