Jiddisch vid Lunds universitet i vår

Vid Lunds universitet finns det kurser i jiddisch både på höstterminen och på vårterminen. Ja, sista ansökningsdatum för kurser som ger under vårterminen 2010 har redan passerat men du kan alltid göra en efteranmälan om du vill.


Till vårterminen börjar två jiddischkurser:
  • Jiddisch: Judisk historia i Öst- och Centraleuropa (YIDB05)
    Beskrivning: "Kursen syftar till att skapa förståelse för jiddischkulturens framväxt och utveckling som en betydelsefull del av den öst- och centraleuropeiska historien. Dessutom ger kursen en inblick i de migrationsprocesser mellan Öst- och Centraleuropa och Sverige vilka utgör grunden för jiddischkulturens svenska historia."

    Du behöver 30 hp för att söka denna kurs alternativt någon av de jiddischkurser som ges nu under hösten.

  • Jiddisch: Språk och litteratur, nybörjarkurs II (YIDB02)
    Beskrivning: "Kursen bygger på de kunskaper som inhämtats under nybörjarkurs I och fördjupar kunskaperna i jiddischspråkets grammatik och vokabulär samt förmågan att översätta mellan jiddisch och svenska. Konversationsfärdigheterna uppövas. Kursen syftar också till att skapa en förtrogenhet med texter från skilda epoker, på såväl grundspråk som i översättning."

    Du behöver känna till jiddisch för att söka nybörjarkurs II. Vanligast är att man tidigare läst nybörjarkurs I men det går bra med motsvarande kunskaper också.

Så om dessa kurser intresserar dig eller om det är så att du tänkt läsa dem men faktiskt glömt att anmäla dig kan du göra en efteranmälan här! Klicka bara på kursen du vill gå och följ instruktionerna.Postat av: Linda Gordon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0