I jiddischstudion

Trots att jag var med i diskussionerna inför erkännandet av de historisk nationella minoriteterna och deras språk vid slutet av 90-talet, så måste jag uppriktigt medge att jag är oerhört positivt överraskad över hur mycket som hänt och som är på gång inom minoriteternas språk och kulturarbete. Det finns en tillförsikt och en entusiasm som är det helt avgörande för att dessa projekt ska leda till framgång.

Jag som skriver heter Lennart Rohdin och är politiskt sakkung, d v s rådgivare, till integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, som också är ansvarig minister för den nationella minoritetspolitiken. Det beslut som riksdagen i bred eninghet tog i somras om en reformering av minoritetspolitiken innebär att minoritespolitiken stärks, särskilt i fråga om den revitaliseringsprocess som de nationella minoritetsspråken är i färd med att genomgå.Gästskribent: Lennart Rohdin

Kommentarer
Postat av: Niklas

Det förefaller helt klart som om skutan styrs i rätt riktning för närvarande och att jiddischen sakta men säkert börjat skörda frukten av sommarens riksdagsbeslut. Mer initiativ som det SVT nu har tagit behövs emellertid för att språket och kulturen skall kunna leva kvar i Sverige.Av vad jag läst hittills av dagens inlägg verkar det som att ni spelar in ett väldigt trevligt program, och det skall bli ett nöje att ta del av det när det sänds!

2009-10-19 @ 15:47:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0