En dag full av glädje - Isaac Bashevis Singer


Ännu en bok av Singer har lyckats kvala in som boktips. Den här gången är det hans självbiografi som handlar om hans barndom i Polen vid 1900-talets början. Denna i likhet med andra böcker av Singer bjuder på en värld av värme och stämnigsfulla miljöer som omsluter en från första stund.

Singer tar oss med på en resa genom jiddischvärldens mystik, tragik och fantasi och vi får ta del av en sedan länge svunnen, men aldrig bortglömd, tid. I boken får vi möta Reb Asher - mjölkutköraren, Reb Itchele och Shprintza. Vi får veta mer om Shosha, Tvätterskan och till och med lite om Kabbalans mysterier.

På Warszawas gator i 1900-talets början...Postat av: Ida Olniansky

Kommentarer
Postat av: Freddie

Jag läste den för några veckor sen

och jag älskade den. Singer framställer sin barndom väldigt sagolikt i det gråa Warszawa.

2009-09-10 @ 13:03:33
Postat av: Ida

Jag håller verkligen med dig, han lyckas väldigt bra med det och det är en fantastisk bok :)

2009-09-10 @ 16:58:43
Postat av: iréne

Denna underbara bok läste jag för flera år sedan. Nu kan det (kanske) så snart vara dags att försöka läsa den på I.B.Singers mame-loshen. Ej transkriberat dock, för då blir det ingen utmaning. Har du eller någon annan tips om hur man skaffar boken då?

2009-10-17 @ 13:16:43
Postat av: Ida

Tyvärr har jag inte lyckats hitta just den här boken på jiddisch, men däremot finns den här att fjärrlåna från judiska biblioteket i stockholm, "Mayses̀ fun hinṭern oyṿn", även den av Singer, och det kan kanske vara intressant?

2009-10-19 @ 08:17:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0