Shana Tova - 5770!

Idag inleds Rosh Hashana, det judiska nyåret, och enligt traditionen äter man granatäpplen, fisk och doppar äpplen i honung. En vanlig efterrätt är honungskaka som symboliserar önskan om ett sött år.

Nedan bjuder jag er på mitt recept på honungskaka, självklart på jiddisch, men även på svenska för er som föredrar det :)


Idas Honik-leykech

350g honik
3 eyer
4 dl veyts-mel
1 teylefel bakn-pulver
1 teylefel tsimring
1-2 teylefel ingber

Shlogt oyf tzusammen der honik un di eyer.
Git tzu dos mel, di bakn-pulver, der tsimring un der ingber, shlogt oyf in gichn tzu a glat gemish.
Bakt untersht inem oivn 175
° far a sho.


Idas Honungskaka

350g honung
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1-2 tsk ingefära

Vispa ihop honungen och äggen.
Blanda ner mjölet, bakpulvret, kanelen och ingefäran och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en bröad form och grädda längst ner i 175° i ca 60 min.





Lycka till och Shana Tova!



Postat av: Ida Olniansky

 



Kommentarer
Postat av: Johannes

Nu har jag äntligen provat honungskakan och det blev riktigt gott! tack så mycket för receptet och för en riktigt bra blogg!

2010-02-26 @ 14:25:34
Postat av: Ida

Vad roligt att du tyckte om den och att du tycker om vår blogg :)

2010-02-27 @ 18:59:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0