Dibbukims CD!

Jag har nu köpt Dibbukims första cd och för er som är nyfikna - så här ser den ut:Det är en singel med jiddischklassikern Oyfn Veg Shteyt a Boym men i betydligt hårdare stil än vad man är van vid från äldre framföranden. Att återuppväcka musik på nya sätt får i alla fall mig att återupptäcka både melodi och text. Mycket bra!

På skivan finns även videon till låten. Här kombineras bilder av natur i vinterskrud med gamla fotografier på ett sätt som öppnar för reflektion och eftertanke. Du kan även se videon här på bloggen i ett av Idas tidigare inlägg.

Omslagsbilden är tecknad av Jean Hessel.

Skivan kan köpas i fysisk form för 39 kronor från Record Heaven eller direkt från Dibbukim. Den går även att köpa som Mp3 på många ställen, exempelvis Itunes.

Just nu jobbar bandet på att spela in en hel skiva med både jiddischklassiker och egna låtar - allt på jiddisch! Om du vill läsa mer om Dibbukim och deras musik kan du hålla lite koll här. För att stödja gruppens vidare arbete med jiddischmusik i metaltappning är det enklaste sättet att köpa deras första skiva :)Postat av: Linda Gordon

Kommentarer
Postat av: J

Hejsan! Undrar om du vet ifall man kan köpa Seinfeld med jiddisch-engelsk tal/text och i såfall vart?

2010-05-19 @ 10:43:29
Postat av: Linda Gordon

Jag har bara sett Seinfeld på jiddisch på You Tube. Två episoder har legat där en längre tid men för ett par månader sedan lades det ut en tredje episod. Du hittar den här: http://www.youtube.com/watch?v=K8U6VMRFD8k

2010-05-23 @ 11:02:29
Postat av: JohannaV

Vilket underbart omslag! Cred till tecknaren.

2010-07-07 @ 18:38:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0